dimarts, 2 de març del 2010

Blogger egipci afronta la Justícia Militar


El jove blogger Ahmed Mostafa, de 20 anys, afronta avui un judici militar. Tot i ser civil, tot i ser un simple estudiant d'enginyeria, està sent jutjat per un tribunal militar després que la setmana passada fos arrestat per ordre del Fiscal Militar d'Egipte davant de la universitat de Kafr el-Sheikh, a 134 km del Caire. Al cap de 4 dies va ser traslladat a Ciutat Nasr, al Caire, on el dia 28 va començar el judici, tot sense que ningú de la fiscalia avisés a la seva família.

Ahmed Mostafa és acusat d'haver publicat " informació falsa" sobre l'estament militar i de "deteriorar-ne la imatge". Tot vindria provocat per un post al seu blog, publicat el 15 de febrer del 2009, en el que explicava una historia de corrupció dins del cos militar quan un estudiant de l'escola militar va ser forçat a deixar els seus estudis a l'exèrcit per tal de fer espai a un altre sol·licitant. Mostafa, durant la vista del judici, s'ha negat a donar les fonts de la historia. Ahmed també és membre actiu del col·lectiu polític del 6 d'abril.

La Llei de la Justícia Militar va ser aprovada el 1966 i modificada el 2007. Des de 1992 l'Estat la utilitza, suposadament, per casos de terrorisme i s'invoca per a casos greus de seguretat nacional i contra els interessos econòmics i de la propietat de l'Estat. malgrat això, aquest tipus de tribunals ja van jutjar altres mobilitzacions polítiques o socials, com els Germans Musulmans o les vagues de Mahala. Grups de drets humans ja han denunciat que l'Estat està excedint-se en la seva guerra contra el ciberactivisme, recordant que encara es troben a la presó de Burg el-arab els bloggers Mossad Abu Fajr i Hani Nazeer.

Actualització:
Finalment el judici del blogger va ser ajornat fins el dia 7 de març, a petició de la Defensa, que va demanar més temps per estudiar els arxius....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada