divendres, 19 de febrer del 2010

Arriba la febre Baradei...


Egipte sembla saccsejat per l'arribada al més pur estil rockstar o estrella de futbol de Mohamed El Baradei, antic cap de l'Agència de Control Nuclear de les Nacions Unides i suposada màxima esperança de relleu polític a Egipte. El debat s'obre sobre les possiblitats reals d'un home amb un elevat currículum però que no ha viscut al país durant dècades (tant per a bé com per a mal). s'ha obert al país dels Faraons. De totes formes, a hores d'ara, ni Baradei ha confirmat que es vagi a presentar ni sembla que el Règim tingui intenció de cambiar una normativa que virtualment l'impossibilita de participar en les eleccions de l'any que ve. Això si, serà interessant veure quins moviments es veuen al darrera... De moment els Germans Musulmans, que en el seu moment van dir que donaven suport a aquesta candidatura, avui no s'han presentat a rebre'l.

Paral·lelament, el centre Terra per als Drets Humans ha publicat un important informe reportant la violència de gènere contra les dones egípcies, posant de manifest la "alarmant" violència estructural que aquestes pateixen.

Els Treballadors de Tanta, per la seva banda, han entrat en el 12è dia de la seva asseguda al Consell de Ministres refusant la proposta del ministeri, qui els va prometre pagar-los els salaris de gener i febrer però va refusar la seva reincorporació a l'empresa argumentant que el poripietari té intenció de tancar-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada