diumenge, 13 de setembre del 2009

Completem el recorregut junts ..

Traducció d'un passavolants que circulava el passat dijous en una conferència sobre lluites sindicals al Sindicat de Periodistes de El Caire:
"Completem el recorregut junts...

Ha assolit el moviment de treballadors amb la seva lluita heroica per millorar les condicions econòmiques i de vida, trobant-se atacs dels empresaris als seus drets saquejats. I han vist en el període anterior victòries importants pels treballadors del transport públic els quals van immobilitzar El Caire amb la seva heroica vaga, la qual va continuar durant dos dies per reafirmar la capacitat dels treballadors a través de la lluita conjunta per aconseguir els seus drets tot i que va ser a la rica localitat de Mukhra on es va intensificar el lema “no escolta, no vol, no parla” pròpies de les vagues obreres.

Això en el temps en el qual la vaga de Tanta pel Cotó contra l'inversor saudí ha assolit el seu quart mes, el que és un testimoni sobre els desastrosos resultats que la privatització ha causat en els treballadors egipcis. I per posar de manifest la nova importància de la lluita per aturar la roda de preus però també per exigir la devolució de les companyies una altra vegada als treballadors. També van aconseguir les vagues forçar la Confederació General a respectar la voluntat dels treballadors i retornar els salaris dels treballadors de la caixa de resistència després d'haver intentat traicionar les demandes per resoldre la vaga. I per últim, però no menys important, haver preparat per tornar una altra vegada a la vaga i la protesta els experts del Ministeri de Justícia i els treballadors del transport públic en cas de falta de resposta sobre la resta de demandes. I davant d'aquesta situació obrera sense precedents, la sabiduría dels homes de negocis és cada vegada més gran i força a l'acomiadament, el desplaçament i la separació dels treballadors, forçant-los a presentar les seves renúncies en un intent de sufocar la veu de la classe treballadora... Hem vist esforços a través de l'abús dels dirigents dels treballadors de filats a Sheba El Ameria, a Correus, als recol·lectors d'impostos, als molins i a d'altres... I no s'atura en aquest punt, però també per proporcionar la comunicació de l'organització del sindicalisme groc contra el President del Sindicat Independent de Recol·lectors d'Impostos, i l'intent de posar fi a la lluita per les organitzacions, els salaris i els Comitès independents dels treballadors.

I això requereix que tots els interessats en el moviment obrer d'avui i no demà organitzin una campanya de mesures pràctiques específiques que s'acordin per fer front aquesta tirania i injustícia la qual s'estèn sobre els líders sindicals per tal de difondre la por entre les files de treballadors i els pressiona a acceptar la política de fam, el saqueig i la corrupció. El que fa que la nostra primera estació sigui organitzar una protesta davant del Ministeri de Mà d'Obra incloent tots els líders sindicals que es troben perseguits i desenes de solidaris pel proper 20 d'octubre, en el que estem treballant avui per mobilitzar i preparar.

I avui, en que nosaltres alcem la nostra veu per fer una crida a l'augment del salari mínim, tant sols per assolir el llindar de la pobresa, i per la llibertat sindical i la fi de la persecució dels líders sindicals. Som conscients que els nostres llargs projectes requereixen una llarga reflexió. I és el sacrifici pel futur dels nostres fills i un testament de vida. No anem a guanyar les batalles excepte la de la nostra unió... I la nostra solidaritat... I el nostre moviment... la nostra diversitat i el nostre enemic comú. En conseqüència, la lluita dels treballadors de Tanta és una lluita de tots els treballadors egipcis...I la persecució dels líders de Ghazel Shebiin i Ameria... I correus... I els recol·lectors d'impostos no han de passar sense una lluita desesperada per tal de tornar als seus treballs.


Comitè de Preparació dels Treballadors

10 de septembre de 2009"


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada