dimecres, 18 de juliol del 2012

Denuncien el racisme d'Unión Fenosa a Egipte

Segons informa Hazem Mohamed en aquesta informe, treballadors d'Unión Fenosa a Damietta denuncien la direcció de l'empresa espanyola per "pràctiques racistes i de pressió als treballadors". Segons afirmen aquests, la direcció va amenaçar amb acomiadar un grup de representants que van reclamar la investigació sobre unes greus infraccions de la llei de treball d'Egipte. Entre aquestes denuncien l'intent de forçar a la traició i l'espionatge entre els treballadors i altres pràctiques nocives a la dignitat dels treballadors. Aquests assenyalen el nom del director gerent, Antonio Ferrer, com a principal responsable del que consideren un tractament racista. Afirmen que la seva posició dins l'empresa va contraria a la legislació egipcia i creuen que la direcció espanyola es troba també darrera de la mala pràctica laboral. Els treballadors asseguren haver fet ús, en tot moment, dels mitjans legals i legítims dels que disposen, i reclamen la la intervenció del ministeri de petroli, el sindicat sectorial i el holding d'empreses dels gas.
Unión Fenosa va aconseguir l'any 2000 un contracte per a l'explotació anual de 3,2 milions de tones de gas natural líquid a Damietta que son transferides a la localitat de Sagunt. La explotació va a càrrec de la Companyia espanyol-egípcia de gas (amb un 80% de participació d'Unión Fenosa), el que és utilitzat pels treballadors per dneunciar la il·legalitat del càrrec d'Antonio Ferrer. La explotació de Damietta es va construir en un temps record mentre que l'any 2009 es denunciava que Egipte estava venent a Unión Fenosa el gas a uns marges molt limitats.
Rera la concessió de la explotació del gas egipci a la espanyola Unión Fenosa es troba la figura del controvertit Hussein Salem, conegut com "la caixa negra de la corrupció" a Egipte. Salem va fugir del país durant l'esclat revolucionari del 2011 i se sospita que s'ha encarregat de blanquejar en paraisos fiscals bona part de la fortuna robada a Egipte. Per això el reclama la justícia cairota, que ja l'ha condemnat en dos casos a 15 i 7 anys de presó. Salem, però, es troba a Madrid, amb una petició d'extradició que no s'acaba de fer efectiva pels impediments que hi posa la justícia espanyola. Salem, però, gaudeix de la protecció dels jutges espanyols, que s'emparen en la nacionalitat espanyola de l'encausat per a posar traves al trasllat de Salem. Espanya encara no ha respost sobre l'orígen d'aquesta controvertida nacionalitat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada