dilluns, 18 de juny del 2012

Sobre números electorals...

Hi ha coses que donen de pensar...
Ahir la Comissió Electoral reconeixia en roda de premsa que algunes províncies havien tingut una baixa participació. Ho feien a dues hores del tancament dels col·legis després d'anunciar l'extensió, per una hora, de les votacions per mirar de captar els darrers votants. Era el segon cop en 24 hores que es prenia aquesta decisió davant una participació molt baixa.
Citaven entre les províncies amb baixa afluència la de Giza. Doncs bé, els resultats provisionals a hores d'ara parlen d'una participació general que superaria fins i tot a de la primera ronda, aproximant-se al 50%. En el cas concret de Giza, sorprenentment i contradint tots els informes previs, es parla d'un augment del 14,06% de la participació respecte la primera volta.
Alexandria, que és la ciutat que jo personalment he pogut monitoritzar la participació sols ha caigut un 3,7%. Resulta si més no curiòs que, després de visitar una trentena de col·legis en dos dies i de comprovar la absència gariebé total de cues (només en vam trobar dos) avui es parli d'aquesta participació. És estrany sobretot tenint en compte que aquesta semblava clarament inferior a la primera volta.
També és estrany que la primera jornada es tanqués, segons el Col·legi d'Advocats, amb una participació que amb prou feines arribava al 15%... o que gairebé tots els observadors i periodistes parlessin d'aquest fet i després les xifres ho desmenteixin.
Les xifres de les urnes militars, és clar.
Les xifres, però, parlen d'una altra realitat...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada