dimecres, 11 d’abril del 2012

Tragèdia social a Alexandria: Un règim que no es tomba...

Amb el circ de les eleccions ja rodant i les càmeres concentrades en Omar Suleiman i Khairat Shater, els militars segueixen consolidant la força del seu règim.
Els incidents dels que parlem, il·lustrats parcialment en el vídeo que acompanya l'article, van passar a Gheit el-Tarfey, una barriada a les perifèries d'Alexandria. El 3 d'abril passat, a les sis de la matinada, el veïns es llevaven sobressaltats pel soroll ensordidor dels trets a l'aire i el llançament de bombes de gas per parts de membres de l'exèrcit. Forces militars, policials i de la seguretat central van forçar els veïns, 228 famílies, a abandonar les seves cases, que serien demolides sense explicació prèvia ni tenir temps a buidar-les de pertinences. També es demolirien alguns negocis, com farmàcies, i l'escola del barri. L'atac ha deixat al carrer unes 20 mil persones que ara viuen provisionalment al ras, en tendes, sense que encara no entenguin què ha passat exactament.
L'argument és la pretesa propietat estatal del terrent, concretament del ministeri d'assumptes religiosos. Però els veïns afirmen tenir papers que els donen la propietat, però que aquests estan enterrats entre les runes.




Paral·lelament, els veïns de Saloum, a la frontera entre Líbia i Egipte van protagonitzar recentment importants enfrontaments amb les forces militars que van resultar amb 7 ferits de consideració i la mort d'un jove. Els veïns es neguen ara a enterrar el mort fins que no comparegui el mariscal Tantawi en persona i escolti les seves reclamacions. Al darrera de la protesta sembla que es trobaria l'agument desproporcionat, de 250 a 600 lliures, de les taxes del pas fronterer a Líbia. Uns impostos que afecten enormement els moviments comercials que son la base de la població fronterera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada