dijous, 12 d’abril del 2012

Els Germans Musulmans i els Estats Units s'apropen


Es fa evident que els Germans Musulmans s'apropen al poder. I quan un s'apropa al poder tot canvia. Això és el que denuncia IPT aquesta setmana:

El Departament d'Estat desls EUA hauria trencat el protocol habitual la setmana passada en ordenar trencar el protocol aduaner habitual amb un delegat dels Germans Musulmans egipcis, Abdul Mawgoud Dardery, sobre qui pesa una investigació al comtat de Pensilvania. El delegat islamista va estar implicat, tot i que no processat, en una investigació sobre pornografia infantil. El procediment habitual hauria forçat una segona investigació aduanera del delegat, però aquesta mai es va produir per ordre del Departament d'Estat nord-americà. Aquesta segona investigació hauria d'haver implicat la comprovació exhaustiva de la bossa de l'implicat i segons com alguna altra comprovació en un dels més estrictes països en qüestions aduaneres.

Daredery formava part d'una delegació de membres dels Germans Musulmans que està intentat d'acostar posicions amb els Estats Units. Unes posicions que semblen cada cop més properes en una aliança que podria garantir la continuitat de les macropolítques del règim Mubarak, sobretot pels que fa a relacions diplomàtiques i econòmiques.

Això succeeix en paral·lel al rebuig provisional de la formació islamista al polèmic prèstec del FMI. Però analistes polítics ho inscriuen dins una forma populista més de pressió al govern de Ganzouri, que els islamistes ansien a controlar, més que no pas a un rebuig intrínsec a les polítiques financeres del mateix FMI. Els Germans Musulmans, actualment liderats per l'home de negocis Shater, ja han mostrat en repetides ocasions que la seva predisposició a acords ab el BM i el FMI. Recentment prominentns membres de la formació declaraven que les polítiques economiques de Mubarak no eren dolents i que el problema era sols la corrupció. Un altre cop la història de les pomes podrides...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada