dilluns, 9 d’abril del 2012

El circ musical de les eleccions egipcies

He de reconèixer que pràcticament l'únic que faig és reciclar un post de Zenoibia sobre el mateix tema, però creia que això calia transmetre-ho...
Quan es parla de que les eleccions son un circ, no és broma...
És gairebé literal quan un dels més famosos cantants de música popular-barriobajera (la coneguda com a música Shaabi) va fer el paripé de presentar les firmes necessaries per a convertir-se en candidat. Saad Soghayer va organitzar una zaffa (una festa propia dels casaments) davant de la Junta Electoral, presentnat 45 mil signatures que el permetrien ser un més dels 23 candidats a les eleccions. Després se'n va desdir, afirmant que només alertava els militars de l'absurditat de les normes.

Però el seu cas no és únic. Shabaan Abd el Rahim ha fet una cançó d'amor a Amr Moussa en el que desitja que sigui el futur president d'Egipte. Ba7eb Amr Moussa és una revisió d'un tema del 2000, "T'odio Israel" , que incloia frases de recolzament a Mubarak i al llavors ministre d'exteriors Moussa, que seria transferit a la Lliga Àrab. Amr Moussa de moment lidera les enquestes, tot i que la entrada d'Omar Suleiman i els Germans Musulmans pot acabar d'erosionar un marge ja força deteriorat des de l'alçament popular, quan es postulava clarament com una solució de transició tot i la seva evident connexió amb l'antic règim.






L'altre que ha rebut una cançó de recolzament és l'ex-germà musulmà Abd el Meneim Abu el Fottouh, el candidat que ara per ara està mirant d'aglutinar el vot de l'islamisme moderat i els moviments liberals revolucionaris. De fet el candidat, que va ser expulsat de la formació islamista, té dos temes de recolzament. La primera té un to més urbà, però la segona és més propia de l'Alt Egipte.







Un altre candidat, aquest cop amb un tema més pop, és el que fóra darrer primer ministre de Mubarak. El militar Ahmed Shafiq té aquesta cançó empalagosa de suport:




El darrer de tots és el salafista Hazem Abu Ismail, que ha estat objecte d'una parodia del tema Highway to hell. Per a mi la millor cançó de totes.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada