divendres, 16 de desembre del 2011

Almenys 3 morts en un nou rebrot d'enfrontaments al Caire

Seré molt breu, ja miraré de completar la informació en breu. La pausa forçada per les eleccions ha tornat a esclatar. La mateixa nit que finalitzaven les votacions de la segona ronda, tornaven els enfrontaments.
Actualment el centre del Caire reprodueix els enfrontaments entre forces de seguretat i revolucionaris. Porten tot el dia i ja es parla de 140 ferits i 3 persones mortes a conseqüència dels incidents. Segons sembla tot hauria començat després que les revolucionaris haguessin trobat un infiltrat militar entre els manifestants enfront el consell de ministres. Les forces de seguretat van contestar segrestant i apallissant un jove membre dels ultras de l'equip de futbol del Ahly, estretament vinculats a la revolució. Inclús es rumoreja que haurien intentat un "intercanvi de presoners". El jove hauria escapat dels militars després de ser apallissat i això, hauria provocat l'inici dels incidents, juntament amb un grup d'oficials llençant pedres i coses des del terrat del consell de ministres contra els manifestants. Els morts ho serien per bala pel que es confirma l'ús de munició real mentre alguns testimonis asseguren que noten efectes similars al del gas lacrimògen tot i no veure la presència del fum.
Els militars asseguren no haver intentat desallotjar la protesta i poques hores abans negaven la presència de forces armades i policia als terrats dels edifics, tot i la presència de proves visuals que ho contradiuen. Fins i tot han negat haver usat armes de foc i acusen als manifestants de llençar molotovs i fer servir cartutxos contra les forces de seguretat....
Tampoc podem oblidar que els revolucionaris van denunciar fa dos dies haver estat enverinats per uns sandvitxos. 30 persones van caure malaltes en menjar hawawshis en mal estat, i van acusar el règm militar d'estar al darrera de la intoxicació.
Veurem quina és la reposta aquests nous incidents. De moment almenys 5 membres del recent instaurat consell asessor, que pretén sense éxit agrupar totes les forces polítiques del país, haurien presentat la seva dimissió pels fets del Consell de Ministres.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada