dimarts, 22 de novembre del 2011

Preocupació pel nou tipus de gas usat contra els manifestants

S'està obrint un fort debat a Egipte ara mateix sobre els efectes nocius que podrien produir els nous tipus de gas lacrimògen usats contra els manifestants per les forces de seguretat. Mentre al gener tot el gas utlitzat era de fabricació americana ara també se n'ha registrat de procedència xinesa. Però aquest no és el problema. Alguns metges han detectat estranyes anomalies en els efectes que aquests gasos provoquen en alguna gent. Alguns fins i tot asseguren que algunes morts podrien haver estat produides per l'ús de tipus de gas no reglamentari. El gas lacrimogen que se sol usar és del model CS, però els efectes detectats en alguns manifestants afectats aporta seriosos dubtes de que aquest sigui en realitar gas de tipus CR, prohibit en alguns països, com els Estats Units, que el consideren arma quimica. Es considera cancerigena i mortal en altes cuantitats. El gas pot quedar-se a la pell per 60 dies. Aquest tipus de gas s'hauria fet servir anteriorment a la Sud-Àfrica de l'Apartheid o en alguns casos al Nord d'Irlanda.
També s'ha començat una campanya popular que fins i tot ofereix diners a qui aporti informació sobre el jove policia que surt a la imatge de a sota. Segons el testimoni del video d'on surt la imatge, aquest jove va disparar a l'ull d'un manifestant (i un company el felicitava per això). Almenys 13 persones han perdut un ull des del passat dissabte a mans, la majoria, de franctiradors policials. Un cos que les mateixes forces de seguretat han negat anteriorment tenir...
Per cert que acaba d'aparèixer per la televisió ONtv un testimoni d'Alexandria, l'activista Ahmed Gelal, que nega les dades de manifestants morts de la ciutat que dona el Ministeri de Salut. Assegura que els metges li van donar la xifra de 17 morts només ahir i ha confirmat que la policia llença gas des d'helicopters. També ha denunciat que no es tracta de gas lacrimogen sino de gas, assegura, nerviós, l'esmentat CR.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada