diumenge, 13 de novembre del 2011

El tribunal militar renova la detenció d'activistes

El tribunal militar ha decidit renovar l'empresonament d'Alaa Abd el Fattah 15 dies més per, segons afirma, continuar la investigació sobre la seva implicació en els incidents de Maspero del 9 d'octubre passat, on van morir 26 persones. Alla es troba empresonat preventivament en no voler reconèixer l'autoritat de la justícia militar sobre la població civil, emmarcat en una de les més importants campanyes polítiques al país. La notícia contrasta amb la decisió de declarar innocents, per falta de proves, a 11 altres ciutadans sobre la seva implicació en altres diversos incidents ocorreguts el mes d'octubre passat. Les acusacions contra Alaa van des del robatori d'armament de l'exèrcit fins a la destrucció de propietats militars o l'atac a soldats de les forces armades. Unes acusacions que el seu entorn acusa de "fabricades" i carregades de contingut polític. La mare d'Alaa, la professora universitària Leil Sueif, va iniciar una vaga de fam el passat divendres 4 de novembre per tal de reclamar l'alliberament del seu fill. Aquest dissabte, en la reobertura de les sessions universitàries després de la festivitat del sacrifici, ha rebut una important mostra de solidaritat d'un gran nombre de professors i col·letius universitaris.
Paral·lelament, el mateix tribunal ha decidit ajornar fins el proper 27 de novembre la seva decisió sobre el cas que afecta el ciberactivista Maikel Nabil, capturat per la justícia militar per les seves crítiques a l'exèrcit vessades des del seu bloc electrònic. Maikel Nabil va ser recentment transferit a un hospital psiquiàtric tot i que, segons els metges que el van atendre, no presentava cap cuadre clínic en aquest sentit. Asseguren que el seu ingrés es fruit d'una campanya militar d'estigmatització de l'activista, que es troba en vaga de fam des de fa dos mesos.
Un mínim de 12 mil ciutadans civils han estat jutjats per tribunals militars des de la caiguda del president Hosny Mubarak, el passat mes de febrer. Una xifra que és superior als judicis militars efectuats en els darrers 20 anys.
El clima arreu del país segueix escalfant-se. Enfrontaments entre policia i veïns han tingut lloc a Asuan per la mort d'un conductor de faluca mort per bales policials. A Damietta la policia ha atacat una protesta de veïns que fa dies que estant reclamant la marxa de la ciutat de la fàbrica Agrium-Mopco, acusada de causar gran polució i molèsties als veïns. Dos persones haurien mort a causa de l'atac policial. Al final hi ha hagut de mediar el Consell Militar, que decidit cessar l'activitat de l'empresa. Encara no se sap si definitivament o temporal. Paralelament segueix l'escalfament global del clima per la participació d'antics components del Partit Democràtic Nacional de Mubarak en les properes eleccions. Però d'aquest tema en parlarem en una altra ocasió...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada