dilluns, 10 d’octubre del 2011

Sobre els coptes a egipte

Mentre cada cop hi ha més dubtes sobre la presència de soldats de l'exèrcit entre les morts dels incidents d'ahir, deixo aquí un emotiu video que mostra la indignació copta contra el mariscal Tantawy druant l'enterrament dels màrtirs de Maspero.



Aprofito per recordar que cal vigilar amb el que alguns escriuen. No només és trist que ens n'enrecordem d'alguns països sols quan hi ha baralles i morts (i a sobre si aquests son cristians, mentre sembla que no ens importi la persecució a xiïtes, bahais o sufis) sinò que a sobre és trist no informar de debò sobre tot plegat.
S'ha d'anar molt amb compte en assenyalar de sectarisme una societat de 80 milions de persones, el que és converteix en una temeritat quan es parla d'atacs als coptes i no es remarca que gairebé sempre s'hi ha demostrat que al darrera hi havia la mà del règim (i d'altres països aliats)..és el que va passar a Alexandria per cap d'any, al Caire per la primavera i el que tot indica que es troba ara altre cop al darrera. Les imatges dels enfrontaments sempre ocupen portades, mentre que quan es descobreix que rera l'entrellat hi han mans obscures s'imposa el silenci. El tall d'emissió al canal 25 de gener i al-horra durant els enfrontaments és molt significatiu, mentre cal tenir clar que l'exèrcit està fent servir vells instruments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada