dilluns, 12 de setembre del 2011

Universitats en lluita i treballadors per la renacionalització marquen l'11-s egipci

Si bé el assat dissabte es desconvocava la vaga dels treballadors de Mahala en arribar-se a un acord, aquest no ha estat un cap de setmana làcid en quan a mobilitzacions a Egipte. Encara amb la ressaca sobre la invasió a l'embaixada israeliana, les universitats i els treballadors de les empreses privatitzades van sortir al carrer. Vora 600 professors universitaris, recolzats pel moviment estudiantil, van protestar ahir enfront del Consell de Ministres reclamant la destitució de rectors i degans vinculats al PDN de Mubarak i exigint el nomenament de nous líders sota eleccions lliures. També hi va haver protestes en el sector universitari rivat. Treballadors i estudiants de la Universitat Americana del Caire també van manifestar-se ahir, uns reclamant millores salarials, els altres la reducció de les seves quotes.


Centenars de treballadors es van manifestar, en paral·lel, enfront del Consell d'Estat, on es va realitzar la quarta sessió del judici sobre la presumtament fraudulenta privatització de 5 empreses. El procés implica els dos ex-cas de consell de ministres: Atef Ebeid i Ahmed Nazif. Els treballadors van llançar proclames en contra dels inversionistes i a favor de la renacionalització de les empreses privatitzades en l'era Mubarak. La sentència es va ajornar en tots els casos.
També ha informat el Consell Superior de les Forces Armades la seva intenció de modificar alguns punts de la Llei d'Emergència i aplicar-la tant sols en casos de "gamberrisme, vandalisme i la difusió de falses notícies". Asseguren que la Llei d'emergència serà, però, vigent fins que se superi el procés de transició en que es troba avui immers el país. Encara s'espera la resposta dels grups revolucionaris, dels advocats i dels col·lectius de defensa dels drets humans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada