dimecres, 7 de setembre del 2011

Enfrontaments entre ultres i policia escalfen l'ambient a Egipte

La tensió ha escalat a Egipte en els dies previs a la marxa prevista pel proper divendres dia 9 de setembre a causa dels durs enfrontaments que van protagonitzar ahir a la nit els seguidors d'El Ahly i membres de la Policia a El Caire. Els enfrontaments s'haurien produit durant un partit de copa a l'estadi d'El Caire quan els ultres del primer equip del país van començar a fer càntics contra l'ex-president Mubarak i, especialment, contra el seu ministre d'Interior Habib el Adly, la quarta sessió del judici del qual s'està realitzant aquest matí. Els càntics, que de fet no eren nous i que han estat força habituals als camps de futbol, no haurien sentat bé a les forces de seguretat, que van tallar l'electricitat del camp abans d'iniciar una ràtzia contra els ultres ahlawys. El resultat: batalla campal a l'estadi que es va traslladar als carrers d'El Caire. 130 ferits, alguns en estat greu i 67 dels quals policies i 21 cotxes destrossats, dels quals la meitat eren policials, a part de nombrosos detinguts entre els que es trobaven alguns destacats líders dels grups ultres. Els Ultres d'El Ahly han declarat una guerra oberta al règim policial i sembla que poden trobar uns aliats en els aficionats del seu màxim rival, el Zamalek.




Uns durs enfrontaments que es produeixen a menys de 48 hores d'una nova convocatòria multitudinària a la plaça Tahrir. La primera després de la fi del ramadà i a la que els grups islàmics ja han avisat que pensen boicotejar. Els Germans Musulmans, que han obert una crisi interna amb la seva joventut en cridar al boicot a la marxa de divendres i qualificar-la "d'innecesària", s'han reunit amb el Consell Militar marcant una clara estratègia de cara al futur immediat del país.
El clima està escalfat al país després de la impresionant onada de vagues i lluites obreres que han inundat Egipte en els darrers dies. Treballadors del metro del Caire, imams, pescadors de Dakhleya, la companyia elèctrica, del sector automobilístic (Mercedes)... La més gran companyia de tèxtil del món, a Mahala, ha anunciat una vaga a partir de dissabte, mentre els repartidors de correus estan portant de cul el règim militar. Una onada de protestes laborals que no para i que s'ha trobat amb d'altres reivindicacions, com per exemple la dels nubis a Asuàn. Un grup de nubis irats va protestar davant la visita del Primer Ministre, Essam Sharaf, a Asuán atacant la seu del governorat, reclamant la destitució del governador i reclamant el retorn de les seves terres expropiades durant la construcció de la gran presa i el llac Nasser.
En aquests moments, però, està tenint lloc a l'Acadèmia de Policia del Caire la quarta sessió del judici a l'ex-dictador Hosny Mubarak, que s'ha presentat en camilla i sense els seus fills. Egipte ha decidit, finalment, acceptar l'equip d'advocats kuwaitians per a la defensa del raïs, mentre l'acusació es planteja reclamar un canvi de jutge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada