dimecres, 27 de juliol del 2011

Noves mobilitzacions massives previstes per aquest divendres

Un nou divendres s'apropa i les crides a noves mobilitzacions populars a la reocupada Plaça Tahrir i a les principals localitats del país es preveuen en el que s'ha anomenat el "divendres de la unitat i la voluntat nacional". S'han fet comitès informatius per donar a conèixer les raons de la protesta a la plaça i es preveu que la marxa sigui massiva. De fet aquest serà el primer cop des de les mobilitzacions contra Mubarak que ha aconseguit agrupar la pràctica totalitat de forces polítiques d'oposició del país. 27 formacions polítiques de tots els colors i tendències han consensuat un text de reclamacions en que han coincidit islamistes, nasseristes, liberals i agrupacions de l'esquerra política i econòmica. Tant sols l'Associació Nacional pel Canvi ha rebutjat el consens en estar en desacord amb el lema usat per la crida. La participació dels islamistes és, de fet, la més polèmica. Després de setmanes negant la legitimitat dels defensors de Tahrir, assegurant que eren matons, caldrà veure quina resposta es troben de la plaça, qui al seu torn els ha estat senyalant en les darreres setmanes com a líders de la contrarevolució. De totes formes és força possible que s'obviin les diferències en favor de la unitat nacional.
Les reclamacions son clares:
1.- Fi dels judicis militars a població civil i refer els judicis militars ja fallats
2.- Accelerar els judicis contra els assessinats a manifestants i retre el màxim honor als màrtirs
3.- Assignar tribunals especials per garantir judicis ràpids i justs contra les icones de l'antic règim
4.- Establir salaris mínims i màxims interprofessionals per garantir la justícia social
5.- La activació d'una acta de traició per evitar que aquells que van destrossar la vida política en el passat no participin del nou Egipte.

Qui no semblen defallir en la seva lluita son els familiars dels màrtirs de la revolució del 25 de gener. Son qui mantenen les postures més fortes, i reclamen la detenció preventiva de tots els sospitosos per evitar que influeixin en la destrucció de proves, etc. Han fet un llistat de reclamacions que està circulant per Egipte en els darrers dies pels carrers del país. Avui mateix es donava a conèixer que la policia havia detingut un home de negocis i el seu fill, acusats de l'assassinat d'almenys 18 persones en les manifestacions del 28 de gener a la ciutat de Suez. Se'ls acusa d'haver disparat indiscriminadament amb armes automàtiques des del terrat de casa seva, proper a la central de policia de la ciutat, on regentaven el monopoli de la venda de cotxes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada