dilluns, 6 de juny del 2011

Un any de la mort de Khaled Said


Avui fa un any que un grup de policies van entrar a un cibercafé a Alexandria i van abusar, com de costum, del seu uniforme. Avui fa un any que la Llei d'Emergència es va tornar a executar brutalment sobre un jove alexandrí. Avui fa un any que tot això que avui estem visquent, a Egipte però també a milers de places d'arreu del Món, es va començar a gestar. Avui fa un any que van començar a prendre forma les revoltes 2.0.
Avui fa un any que va morir Khaled Saïd. Perdò: Avui fa un any que va ser asassinat Khaled Saïd...
Un any que ha canviat el rumb de la història però que encara no ha vist com es feia Justícia (ni en majúscules ni en minúscules) perquè precisament Egipte es troba un en un punt molt delicat del seu procés revolucionari. Les darreres morts en dependències policials han generat un nou clima al país en el que, segons denuncien els activistes, sembla un segrest clar del procés revolucionari per part de les forces militars. L'exèrcit, seguint el vell estil, ha estat aprovant a dit noves legislacions, jutjant militarment a activistes i aplicant la llei d'emergència a gust, mentre la policia, que tot i la insultantment rídicula pintada de cara no vol tornar del tot al carrer, torna a ser prepotent i deixa d'actuar culpant de tot plegat a la revolta del 25 de gener. Val a dir que els durant tants anys demonitzats Germans Musulmans estan fent campanya avui en dia en defensa de l'exèrcit, assegurant que van ser els forces armades qui van defensar la revolució.
Avui, a les 4 de la tarda, hi ha convocada una manifestación enfront del Ministeri d'Interior per denunciar els darrers asassinats policials i el segrest de la revolució. També estan convocades concentracions específicament en memòria de Khaled Saïd arreu del país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada