dijous, 2 de juny del 2011

la segona onada revolucionària sacseja Egipte

Amb el lema "Jo no he notat el canvi i per això torno al Tahrir" Egipte està experimentant en les darreres setmanes el que els activistes han portat a anomenar la segona onada revolucionària. Les reclamacions aquest cop són contra el Consell Superior de les Forces Armades, liderades pel mariscal Tantawy, a qui acusen de segrestar el procés i d'estar constantment ignorant la veu del poble que s'havia compromés a escoltar. Al capdamunt de tot es troba la lluita per aturar els constants judicis militars que el govern està emprenent contra activistes. Ahir, 1 de juny, i desafiant el poder de l'exèrcit, va ser declarat el dia d'escriure contra els judicis militars. L'enfrontament sembla total, sobretot després que 22 grups juvenils de la societat civil, entre els quals es troben els Joves del 6 d'abril i la Coalicó de Joves de la Revolució, han renunciat a dialogar mb l'exèrcit.
El clima s'ha encés en les darreres setmanes per la polèmica sobre s abusos sexuals, emmascarats sota l'eufemístic pero colpdor nom de "testos de virginitat", executats per forces militars sobre ciutadanes egipcies durant algunes protestes. L'estament militar, qui assegurà que "aquestes dones no són com la vostra filla o la meva" i intentà estigmatitzar les dones assegurant que cap era verge i que dormien al ras amb homes (en una societat tradicional com la egípcia) ha encés la pólvora dins els cercles activistes. El govern militar va detenir i interrogar diversos destacats activistes i periodistes que havien posat a la llum pública l'abús, mentre el Règim assegurava que els havia convidat a fer un café, com van assegurar públicament).
Altres notícies interessants a Egipte inclouen el retorn de les restriccions al pas de Rafah, tot i els acords de pau entre Fatah i Hamas promocionats aparentment pel Caire. També sembla que els nous temps estan promovent la formació de nous grups polítics fns fa poc impensables al país. Mentre les vagues i lluites obreres continuen en peu de lluita, en l'espectre de l'esquerra anticapitalista sembla que s'estan fent moviments interessants per a la creació d'una coalició anarquista, que ha creat un espai a Facebook i que ha escrit alguns estaments interessants si més no de llegir ja que inclouen afirmacions un pèl complexes d'assimilar per alguns hortodoxes.
Seguirem informant...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada