dissabte, 23 d’abril del 2011

Novetats

Mentre a Síria la situació explota sanguinàriament per moments, els Estats Units hi volen ficar la seva eterna cullerada, al Iemen les marxes milionàries continuen contra Saleh, a Líbia aquella intervenció ràpida i neta és ja un mar de sang i mort....A Egipte el procés continua....
Mentre els carrers i institucions públiques d'Egipte en memòria a l'antic president estan començant a canviar de nom, la Fiscalia ha renovat la ordre de detenció de Hosny Mubarak per tal d'investigar la seva implicació en la mort de manifestants i altres irregularitats de la seva gestió. La renovació serà efectiva per 15 dies més i abans d'aquesta se sometrà a l'ex-raïs a un xequeig mèdic per a veure si la seva salut li permet un trasllat al centre penitenciar de Tora. Mubarak es troba a Sharm el Sheikh des de la seva marxa del poder l'11 de febrer passat. Un grup de fiscals es va traslladar allà divendres passat amb la intenció d'esbrinar el paper del raïs en el cas de l'exportació de gas a Israel, un dels temes més controvertits del mandat Mubarak, i el malbaratament del diner públic. Cal recordar que Egipte venia gas natural a l'Estat d'Israel a un preu 4 vegades inferior al que el venia als propis ciutadans egipcis. Aquesta era la principal font energètica de l'estat sionista mentre que el país dels faraons havia patit algunes crisis en el suministre de gas. Cal recordar que la fiscalia està invertigant, entre altres líders de l'anterior Règim, els fills de Mubarak Alaa i Gamaal.



Tot i aquestes notícies el procés revolucionari segueix, per a molts, sense dirigir-se en una direcció clara. Ahir milers d'alexandrins van sortir al carrer denunciant el nombrament d'un nou governador per a la Província. L'anomenament, a dit, de l'anti rector de la Universitat d'Alexandria, ha provocat una onada d¡indignació entre els grups d'oposició que recorden que Essam Salem havia dirigit la repressió contra els moviments estudiantils des del seu carrec universitari en més d'una ocasió. Incidents similars es van registrar aquesta setmana a la província de Qena quan el Govern Militar va decidir anomenar, també a dit, un nou governador. En aquest cas es tractava d'un ex general de la policia de Mubarak.
També ahir milers de persones es van congregar a la plaça tahrir en la primera trobada de Comitès Populars per a la defensa de la revolució. El comitès, provinents de 15 províncies i amb 40 comitès centrals organitzats, són la base popular del procés iniciat el 25 de gener. El moviment, que s'anuncia no vinculat a cap moviment polític, no compta amb el suport de moltes de les forces polítiques de l'oposició. Tant sols de l'esquerra. Ahir eren centenars a la plaça coordinant la seva lluita. Entre les iniciatives es troba la organització d'un sindicat d'aturats i la reclamació de l'assignació popular dels nous governadors així com promoure campanyes per ensenyar a llegir, escriure i comprendre la situació entre els barris més desafavorits. Els manifestants van convocar a una manifestació el proper dia 25 enfront la televisió pública.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada