divendres, 4 de març del 2011

Una nova pàgina en el procés revolucionari egipci

Sembla que el procés revolucionari egipci ha escrit en els darrers dies una nova i important pàgina. La caiguda de Shafiq i el nomenament d'Essam Sharif. Finalment el nou Primer Ministre egipci ha participat de la marxa de Tahrir i ha adreçat un missatge clar a les masses. Ha assegurat que la plaça Tahrir és la font de la seva legitimitat mentre afirmava que farà tot el que sigui a les seves mans per assolir els objectius de la revolució. Fins i tot, ha afirmat, tornaria a manifestar-se la plaça.
"Jo soc aquí per la vostra legitimitat, Vosaltres en sou els legítims propietaris. Tot i que l'encàrrec em va venir del Consell Superior de les Forces Armades. La tasca necessita paciència, voluntat i dedicació. I aquest és el principal lloc (el Tahrir) d'on en deriven la voluntat i la dedicació així que faré tot el possible per satisfer les vostres demandes". Va afegir: "la petita lluita ha acabat. Ara comença la gran lluita per Egipte". Els manifestants han tallat el discurs del nou primer ministre exigint la dissolució de l'aparell de seguretat nacional de l'Estat, la policia. Sharif ha respost llavors que esperava poder veure un Egipte en que la policia serveix al ciutadà i no en la seva contra. El nou primer ministre, que va retre homenatge als màrtirs i va demanar disculpes si algun militar havia comès abusos, es va negar, com li demanaven els manifestants, a jurar la constitució a la plaça, devant els revolucionaris arguïnt qüestions jurídiques.
Haurem de veure quina és la resposta real a tan bones paraules, tot i que fa la impressió que la revolució egípcia li vol donar crèdit (és a dir temps) per a que vagi complint les promeses fetes. Us deixo un video amb la intervenció completa del nou Primer Ministre al Tahrir:



No sabem encara quina vinculació política té, però s'ha anunciat un nou endarreriment en el polèmic suministre de gas natural a Israel. Recordar que els conductes que exporten gas natural a Israel a un preu per sota del del mercat, i que suposa un 48% de les fonts energètiques de l'Estat Sionista, van ser sabotejats el passat 5 de febrer, en ple procés revolucionari a Egipte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada