diumenge, 20 de març del 2011

Resultats del referendum constitucional

Sense haver tingut temps per a veure ben bé quin impacte ha tingut això en el poble egipci, els resultats oficials han acabat sortint avui diumenge. Amb una majoria força aclaparadora del 77% sembla ser que les reformes constitucionals (9 articles) han estat aprovades. Un 22,8% dels vots han refutat els canvis, segons aquests resultats que indiquen que un 41,2% dels egipcis amb dret a vot (45 milions sobre uns 80, aproximadament).
Tot i que s'han denunciat alguns incidents no sembla que aquests pretenguin tacar els resultats que son, si més no, soreprenents en quan a la diferència d'uns resultats que s'esperaven, si més no, ajustats.
Els resultats aplanen les intencions de la junta militar de convocar eleccions parlamentàries per al juny i deixarien tocats electoralment la coalició que va engegar la revolució, que ha apostat en massa pel no (amb "l'excepció" dels grups islamistes que donaven suport al Règim en els canvis). Això no provoca, això sí, que aquesta sigui la constitució definitiva del nou Egipte ja que es preveu que el nou parlament redacti i aprovi en el proper any, segons l'agenda del govern militar.

PD: per cert que Síria sembla que experimenta una escalada en les protestes contra el Règim dels Assad. Avui, milers d'activistes a la ciutat de Deraa han cremat oficines del departament de Justícia, la seu dal partit Baaz i una tenda de telefonia propietat del cosí del president. Ho han fet reclamant, entre altres, la fi de l'Estat d'Emergència.

1 comentari: