dissabte, 19 de març del 2011

Jornada de referendum a Egipte

La població egipcia ha estat convocada a les urnes per avui mateix de cara a aprovar o rebutjar les reformes constitucionals presentades per un comitè d'experts. A hora d'ara (12.04) sembla que no s'estan produint grans incidents (tot i que si que hi ha temors de possibles irregularitats que caldrà controlar) i que la jornada flueix amb tranquilitat.
La pràctica totalitat del front revolucionari ha acabat fent campanya pel "NO", rebutjant unes esmenes constitucionals que consideren del tot insuficients i que no canvien l'esperit mateix de la Carta Magna redactada i aprovada el 1971. Aquesta campanya ha mantingut la unitat de tots els grups, liberals, comunistes i no adscrits, mentre que els Germans Musulmans i els grups islamistes, en veure bàsicament la por a perdre l'esperit islàmic de la constitució present, han fet campanya pel Sí de la mà de les forces que representen l'antic Règim de Hosni Mubarak.
Us deixo un article en anglès d'Al Jazeera sobre la jornada.

Per cert que sembla que a Síria les protestes continuen, de la mateixa forma que les denuncies internacionals contra la brutalitat exercida pel Règim iemenita i el bahraní contra els manifestants son un clam que, de moment, no assoleix la quota de protagonisme que sí estan tenint els excessos de Moammar el Gaddafi a Líbia.




Actualització: Video de els llargues cues (que semblen força generalitzades arreu del país) per anar a votar. En aquest cas es tracta de les cotxeres públiques de Sohag

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada