dilluns, 14 de febrer del 2011

Les protestes laborals continuen mentre l'exèrcit dissol el Parlament



Dos dies després de la caiguda del Règim hi ha mostres evidents que el camí per recòrrer serà llarg i dur. Un gran nombre de protestes laborals, les quals van ser imprescindibles en el seu moment per a fer caure el Dictador, segueixen el seu curs. Especialment importants semblen les que impliquen empreses petrolieres o del gas, per la seva posició estratègica. Treballadors de les companyies estatals de petroli es troben actualment davant del ministeri del petroli, a Ciutat Nasr, reclamant la millora de les seves condicions de treball i l'aturada de la venda de gas a Israel.
Una gran concentració es va fer ahir, també, a la central de comunicacions de Ramses, al Caire i hi ha hagut altres protestes en diverses fàbriques. També es van produir protestes del cos policial reclamant augments salarials i fins i tot reclamant que es jutgi l'anterior ministre Habib el Adly, a qui responsabilitzen de tota la repressió. Especialment significatives son aquestes protestes donada la popularitat sota mínims de que disposa ara el cos...



Per la seva banda l'exèrcit ha disolt el parlament, assegurant que mantindrà el poder fins que se celebrin eleccions, en un periode que podria durar uns 6 mesos. Això no sembla satisfer els defensors del nucli de la revolució, els quals també reclamen la dissolució de la Llei d'Emergència. Ahir la policia militar va forçar la obertura de la plaça al tràfic així cm va desmuntar el campament, a contracor dels allí presents. De totes formes encara hi ha força moviment polític a la plaça.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada