dissabte, 5 de febrer del 2011

Actualització

05/02/2011
18:48 hores
Hosni Mubarak s'ha donat de baixa del governamental NDP mentre que la cúpula directiva del mateix partit ha dimitit en bloc, amb Gamaal Mubarak al capdavant.
A la tarda un líder de l'exèrcit ha dirigit un comunicat a la massa de la plaça Tahrir. Ha assegurat que algú els estava utilitzant i que vigilessin i tornessin cap a casa. La plaça, unanimament ha respost: "No marxarem , és ell qui marxa". Tot i que al matí hi havia poca gent sembla que a hores d'ara la plaça torna a estar molt plena. Ha arribat una delegació des de Suez. Es preveu una nova manifestació multitudinària per demà, inclosa una oració copta anunciada per la comunitat cristiana contra el Règim. Manifestacions arreu del país s'han tornat a repetir i es preveu que es repeteixin demà. També s'estan produïnt un gran nombre de manifestacions arreu del planeta en solidaritat amb la revolta egípcia.
Aquest matí s'ha anunciat un sabotatge al gaseoducte que comunica Egipte amb Israel i Jordània. Ràpidament el Règim ha acusat "elements estrangers" de l'atac. Cal recordar que el 40% dels gas usat a Israel prové del Sinaí egipci, a un preu per sota dels del mercat d'acord als acords de pau de Camp David.
El Règim esta insistint en que tot és una cospiració internacional i per això està assenyalant a la comunitat estrangera. Assegura que gent amb passaports europeus s'està infiltrant entre els manifestants i atiant el foc de la revolta. En aquesta línia es troben els atacas a organitzacions de drets humans o periodistes.



Us deixo una entrevista feta avui amb la gent de l'Empenta, de COM ràdio, sobre els fets del Tahrir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada