dijous, 3 de febrer del 2011

Actualització des de Tahrir #25Jan


03/02/2011. (22.23 hores)
Milers de persones estan arribant i omplint la plaça de Tahrir, en la víspera d'un nou divendres de la revolta egípcia que es preveu agitat.
Tot i que gairebé no hi ha enfrontaments encara queden alguns reductes a la plaça d'Abd el Menem Riad (la mateixa que ahir a la nit va sortir a tots els mitjans).
L'exèrcit vol moure la barricada a la vora del Museu Nacional.

Mubarak ha anunciat a ABC news que té previst marxar, com demanen els manifestants, però que tem pel caos que pugui provocar la seva marxa. Per contra del que avui asseguraven alguns mitjans catalans, inclosa la senyora Pilar Rahola, la majoria de la oposició està renunciant el diàleg amb el Règim.

La policia militar ha envaït avui el centre de drets humans i socials Hisham Mubarak i ha detingut dos delegats d'Aministia Internacional i un altre de Human Rights Watch.

A part del gran nombre de periodistes detinguts, 6 catalans del 30 minuts inclosos, un suec ha estat apunyalat. Els hotels on es troben els periodistes estrangers es troben en una zona "controlada" pels partidaris del Règim pel que ha estat fàcil localitzar-los i controlar-los. El blogger Hamada Mohamed també sembla haver estat detingut.
Aquesta deliberada acció contra els mitjans de comunicació ha obert la veda dels rumors d'una possible bogeria del Règim demà per desallotjar la plaça..

Més informació actualitzada:
Twitter #25jan
Twitter La Directa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada