dimecres, 26 de gener del 2011

la rabia venç la por a Egipte per segon dia consecutiu

Egipte s'ha llevat, l'endemà del 25 de gener, amb més ganes de sortir al carrer a lluitar contra el Règim. Tot i els anuncis oficials de que no es permetrien noves manifestacions, la gent s'ha enfrontat a la por i ha sortit a diverses ciutats del país, especialment a Suez després dels dos morts d'ahir. Alexandria, el Sinaí, Minufiya, Assiut... Al Caire, on hi ha hagut nombroses manifestacions als diversos barris, especialment a Shobra on la policia ha carregat amb durresa contra els manifestants. Al centre de la ciutat, centenars s'han reunit als sindicats d'advocats i periodistes amb un fort cordó policial que no ha impedit que altres centenars acabèssin manifestant-se pel centre de la ciutat. Desenes de policies de paisà han intentat trencar els grups congregats de forma agressiva i han detingut alguns dels activistes, entre els quals el destacat periodista Mohamed Abd elQados, president del Comitè de llibertats del sindicat de periodistes. Després de la caiguda del sol la policia ha començat a utilitzar el foc i les porres per dispersar els manifestants del carrer mentre la policia de paisà aprofitava per a fer noves detencions en un centre de la ciutat dominat pel caos. Avui es parla de prop de 500 detinguts tant sols al Caire. Alguns periodistes atmbé han estat detinguts Els estaments oficials d'ahir parlaven també de 500 detinguts, pel que podriem estar parlant ja de milers de detinguts a hores d'ara.
L'ambient anuncia noves mobilitzacions en els propers dies i especialment el proper divendres, després de l'hora de la oració.

Ultima hora: un cotxe policial acaba de cremar i un militar ferit al centre del Caire. Enfrontaments a tot el país entre manifestants i policia a tot el país.
Mubarak segueix sense aparèixer... això cada cop s'assembla més a Tunísia...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada