dijous, 27 de gener de 2011


Continua la ràbia als carrers d'Egipte per tercer dia consecutiu. Arreu del país s'han viscut noves mobilitzacions i ja es parla de que demà, divendres, pot convertir-se en un dia històric pel que fa a mobilitzacions. Ja circulen instruccions per als manifestants.
Un dels llocs on ha esclatat amb més força la revolta és a Suez, on els revoltats han pres el barri dels Arbaiin en una lñluita fraticida amb els cossos policials. S'han cremat almenys la comisaria de policia i la seu de l'oficialista PDN així com s'ha destruït la seu del Kentucky Fried Chicken. S'han reportat també atacs a alguns comerços, però se sospita que es tractava de policies de paisà. Les xarxes telefòniques, tan fixes com mòbils, i fins i tot alguns canals de televisió van ser tallats en el dia d'ahir. Els revoltats han pres literalment el control de la ciutat enrabiats per la mort, el dia 25, de dos dels seus companys, i anuncien una gran mobilització per al proper divendres després de la pregària. Hi ha rumors recents de que s'ha declarat el toc de queda a la zona.
La policia va atacar també els manifestants a Alexandria, mentre al barri caitora de Bulaq Aboualala els manifestants van atacar amb pedres la seu del ministeri d'exteriors. Al centre , on la policia va acordonar els sindicats dels advocats i el dels periodistes, es van produir nombrosos enfrontaments al llarg del dia i la nit i la xarxa elèctrica es va tallar a la cèntrica plaça de Talaat Harb.
Ahir es va recuperar el servei de Twitter, que havia estat tallar durant prop de 24 hores, tot i que ara funciona a una velocitat exasperant. Les webs presidencial i del Ministeri d'Interior han estat atacades per activistes hackers, seguint l'estela del que ja va succeïr as Tunísia. Les protestes han sacsejat la borsa egípcia, mentre que la lliura es troba en una de les pitjors comparacions amb el dólar dels darrers anys.
El ministre d'Interior Habib Adley assegura ara, en unes kafkianes declaracions que les manifestacions del dia 25 no van ser cap sorpresa i que eren permeses pel Règim!... Mubarak segueix completament desaparegut...
El Baradei sembla que pot arribar en les properes hores...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada