dissabte, 27 de novembre del 2010

Ultima hora sobre les eleccions egípcies

Amb falta de temps per a fer una extensa crònica del que està succeïnt (cosa que deixaré per un cop finalitzades les eleccions i per al setmanari La directa) us deixo amb alguns enllaços de notícies sobre el que està succeïnt a Egipte que, crec, poden il·lustrar el que està passant.


Youm Saba3 - Sanitat decreta"situació d'emergència" als hospitals a causa de les eleccions

El Badeel - La policia "emmagatzema" desenes de matons per a usar-los durant la jornada electoral

(Un ciutadà que va ser detingut per oposar-se a un jutge i que vol romandre en l'anonimat assegura que, durant les 24 hores en que va estar a les dependències policials, va ser testimoni de com la policia "recopilava matons i els registrava a la comisaria" com a preludi de la seva alliberació durant la jornada electoral. (...) El comisari els va dir "la vostra missió comença el dia de les eleccions". )
La notícia té un to excessivament sensacionalista, però això no li treu, dramàticament, les possibilitats de ser del tot real, ja que la intimiadació en els col·legis electorals ja va ser una tàctica empresa pel Règim Mubarak durant les eleccions legislatives de l'any 2005.

Daily News Egypt - El Tribunal Administratiu atura les eleccions a 24 demarcacions 48 hores abans del vot

(12 son al Delta, 10 a Alexandria i 2 a l'Alt Egipte)

Al JAzeera - S'acaba la campanya electoral a Egipte entre protestes

(250 membres dels Germans Musulmans encara estan sota arrest policial i vora 600 dels seus candidats han estat qüestionats de cara a les eleccions.
El Tribunal Administratiu d'Alexandria ha acceptat el recurs presentat per 19 candidats independents per tal d'aturar les eleccions a 11 demarcacions electorals. Es van rebutjar les al·legacions presentades pel Partit Democràtic Nacional per a que les eleccios es tiressin endavant)

El Badeel - S'ajorna el judici per Khaled Saïd fins el 25 de desembre a causa de les eleccions

Centre d'Estudis Socialistes - Enfrontaments fratícides entre Govern i Oposició mentre Yousef Shabaan es troba encara empresonat tot i la ordre judicial d'alliberar-lo

Al MAsry Alyoum (versió anglesa) - Un Tribunal jutja en contra de les restriccions dels missatges SMS

(Això invalida una decisió prèvia del Règim per controlar el contingut dels missatges del mòbil)

Egyptian Chrnoichles - El dia de la ràbia: un pas endavant cap a la ràbia real

Per cert que ja s'ha produït la segona mort fruit dels enfrontaments entre coptes i policies l'altre dia al Caire, a Oumraneya. Una quinzena de coptes, entre els 160 detinguts, han estat condemnats a 15 dies de presó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada