dijous, 18 de novembre del 2010

Butlletí

Ahmed Othman, el comisari de policia que va ser acusat d'ordenar torturar Khaled Saïd, i que el dugueren fins la mort, sembla trobar-se darrera de la recent mort d'Ahmed Shabaan. Almenys això és el que assegura la seva família. Tot i que encara no s'ha arribat al nivell de resposta popular que tingué el primer cas, el descontentament general s'ha fet escoltar arreu d'Egipte i especialment a Alexandria. Amnistia Internacional ha denunciat novament el Règim egipici a través d'un comunicat al seu web i han reclamat una investigació imparcial immediata. Quelcom que, recordem, encara no s'ha aconseguit en el cas de Khaled Saïd, amb infinites mostres de manipulació de proves per part dels agents policials.
Paral·lelament l'inici de la campanya electoral ha coincidit, com és costum, per una mostra de força del Règim: 137 membres dels Germans Musulmans han estat detinguts en 17 províncies arreu del país. El motiu oficial: repartir lemes islàmics... Tenint en compte que parlem d''un país islàmic que té la Sharia com a base de la jurisprudència sona a nova excusa del Règim per ofegar la oposició política per la via de la repressió. També ha estat expulsat del país, i considerada persona non grata, a un representant de la Internacional del Treball, segons informa el Centre d'Estudis Socialistes del Caire.
D'altra banda ens hem d'alegar de l'alliberament del blogger Kareem Amer, de 26 anys, després d'haver estat empresonat durant els passats 4 anys. Segons denuncia Amnistia Internacional, el blogger va ser torturat abans de ser alliberat, 10 dies després del previst.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada