dimarts, 1 de setembre del 2009

5 treballadors en vaga de fam

Traducció al català de l'article de Sara Carr a Daily News Egypt:
Cinc treballadors de la fàbrica de tèxtils Indorama a Shiba El-Kom, Menufiya, van iniciar una vaga de fam el divendres passat després que quatre d'ells van ser acomiadats i un altre amenaçat verbalment amb l'atur. Ihab Shalaby, un empleat d'Indorama, va dir a Daily News, que Ahmed El-Aasar, Ayman El-Seessy, Abdel Aziz Ahmed Askar Bekhatro han estat acomiadats, mentre que Samir El-Qazaz ha amenaçat verbalment amb l'acomiadament.
Els homes es van llançar a la vaga de fam el divendres, i d'acord amb un treballador en contacte amb Daily News els treballadors es troben actualment a l'hospital. El grup activista Tadamon va informar el dilluns que se'ls havia impedit visitar els homes a l'hospital pelr part dels organismes de seguretat.
La protesta és l'última d'una sèrie de mesures adoptades pels treballadors des de la privatització de la companyia en 2006, davant de denúncies de mala administració i la violació dels drets dels treballadors.
Bekhatro va ser un dels quatre treballadors que al maig van presentar una denúncia davant el Ministeri de Treball contra les "il.legals" ordres de transferència en contra seu. Ragab El-Shimy, Abdel Aziz Bekhatro, Moussa Naggar i Fadel Abdel Fadeel van ser traslladats al dipòsit d'Indorama a Alexandria des de la fàbrica de Shiba El-Kom després de les ordres emeses a principis de maig. Alexandria és a uns 150 km de distància de Shiba El-Kom i els treballadors transferits diuen que no s'han previst ajudes pel transport o l'allotjament amb el trasllat.
Segons Shalaby tres dels homes han estat acomiadats amb el "pretext" que no estaven complint les seves funcions adequadament mentre es va desestimar Bekhatro "a causa d'uns delictes menors comesos el 1991 i que van expirar fa molt temps".
Els treballadors leguen que els acomiadaments i trasllats són part d'una campanya en contra de la gestió dels treballadors involucrats en l'activitat industrial dins de la fàbrica.
En declaracions a Daily News al maig, el gerent administratiu d'Indorama Emad Abdel-Khaleq, va dir que la decisió de traslladar als quatre treballadors va ser tant per la necessitat de personal al magatzem d'Alexandria i també com a mesura disciplinària. Va afirmar també que els quatre treballadors van "crear inquietud i agitació per als altres treballadors a anar a la vaga".
El març passat 3000 treballadors d'Indorama van abandonar les seves eines de treball després de Narinder Malbany president de la companyia es va negar a concedir una bonificació anual pagada al març de cada any. Els 11 dies de vaga - la protesta número 96 organitzada pels treballadors industrials des que es va privatitzar la fàbrica - va acabar després que la direcció va accedir a pagar el val.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada