dilluns, 25 de maig del 2009

Cotó del Nil porta la seva lluita enfront l'Assemblea Popular


Segons informa avui Sarah Carr a Daily News Egypt:
"Treballadors en vaga de la companyia de desmotadores del cotó del Nil van protestar davant de la seu de l'Assemblea Popular en el dia d'ahir exigint que els membres del Parlament egipci intervinguin en elllarg conflicte salarial.

"Els salaris no s'han pagat i no se'ns ha donat un augment annual complet" va dir el comptable Ashraf Kishk a Daily News Egypt.

"Després de les negociacions amb el Ministeri de Recursos Humans se'ns va donar un augment del 10 per cent l'octubre de 2008 en lloc del 30 per cent al qual teniem dret. L'empresa va continuar pagant els salaris amb retard, o no ens pagava, fins el mes passat, quan es va reduir el pagament d'incentius. Com a resultat, cada treballador perd entre LE 110 i LE 600, "afegeix Kishk.

Els treballadors de l'empresa estan en vaga des del 29 d'abril de 2009, quan la decisió de reduir el pagament d'incentius es va donar a conèixer. Uns 200 treballadors es van reunir fora de l'AP el diumenge sostenint lemes com "salveu-nos de la injustícia de l'inversor" i van culpar a l'empresari i diputat Sayyid Abdel-Alim El-Seify "del deteriorament del rendiment." Un treballador va dir que El-Seify està "matant 1.000 famílies". "El-Seify està estrangulant treballadors, per tant ells cridaran per aconseguir la participació del govern en les negociacions", va dir Kishk. "El govern dóna el vistiplau a qualsevol cosa queEl-Seify vol fer amb l'empresa, des de la venda dels seus actius fins al tancament de fàbriques." Daily News Egypt va intentar establir contacte amb El-Seify per a realitzar declaracions, però el vicepresident no va respondre repetides trucades telefòniques.

Kishk va assegurar a Daily News Egypt que la policia havia intentat de trencar la protesta. "Han començat amenaçant-nos en un intent de fer trencar la protesta dient que no estem autoritzats a passar la nit aquí", va dir Kishk.

Kishk va criticar el que va descriure com la "incapacitat" del Ministeri de Mà d'Obra per exercir una influència real sobre els empresaris. A més de no pagar els dos últims mesos, els treballadors diuen que la direcció de l'empresa ha transferit els treballadors d'una fàbrica a una altra sense pagar els costos de transport. El comptable Mohamed Abdel Meneim diu que l'han transferit de Sohag a Zefta i ningú li està pagant el transport o les despeses d'allotjament - un procediment estàndard en les transferències. Els treballadors diuen que com a resultat es veuen obligats a gastar de la seva pròpia butxaca entre 10 LE - LE 15 per dia en el transport.

L'actual és la segona vaga en menys d'un any, dins d'una sèrie de protestes dels treballadors. lE juliol de 2008 els treballadors es van declarar en vaga per un conflicte salarial en relació amb l'augment anual, mentre que el novembre de 2007 van realitzar una asseguda a la fàbrica de Minya després que els salaris no fóssin pagats.

Privatitzat el 1997, la companyia té fàbriques de cotó del Nil en la governació d'Minya, i al Delta. A més de cotó desmotat, l'empresa produeix sabó, olis, greixos i els farratges agrícoles. Els treballadors de Cotons del Nil han al.legat repetidament del mal acompliment econòmic i els enormes deutes que té l'empresa mostren la intenció de la dsirecció de tancar les seves empreses desmotadoras i vendre els molt valuosos terrenys on es troben les fàbriques. A l'agost de 2008 Cotons del Nil va calcular un total de LE 344 milions de deutes."

Més informació sobre la vaga l'agost passat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada