divendres, 6 de març del 2009

Segudes, vagues i vigílies continuen en 6 Províncies


Segons informa avui AlMasry Alyoum

"Un gran nombre de províncies van ser testimoni ahir de vagues i assegudes. A Menoufia, més de 3000 treballadors del tèxtil van organitzar una asseguda a l'interior de la seva fàbrica com a protesta pel no-pagament de les seves primes anuals, les quals pugen a 228 dies de treball, i la manca de la bonificiació pel dia del Profeta Mohammad. Van demanar la intervenció del president Mubarak per resoldre el problema, al·legant que el propietari de l'Índia està destruint la indústria del filat i teixit a Egipte per la venda de les màquines de la fàbrica com a ferralla.


En Menya, més de 350 treballadors del desmotat del cotó es van negar a cobrar el seu sou de febrer per quarta vegada en protesta per la reducció del mateix sota el pretext d'haver aconseguit només el 65% de les previsions. Van fer una crida per a la provisió de matèria primera necessària per fer funcionar l'estancament de les màquines, i l'aplicació del decret del President de maig a desemborsar una indemnització del 30% del seu sou base. També van exigir el 10% dels beneficis.


(...)

A Dakhlia, 150 dones treballadores d'Espanya-Mansour Robes es van declarar ahir en vaga en protesta contra la suspensió de la fàbrica i en contra de retardar les seves prestacions socials. Es va acusar la United Bank i Yousri Maghazi, el principal inversor a la fàbrica, i el director de planta Galal Sadek de pressionar els treballadors a sortir a fi que vendre la planta sense pagament de les seves quotes. Sadek va tancar les portes de la fàbrica amb els treballadors a dins, negant l'accés als periodistes.


A Qena, 250 treballadors de la companyia de subministraments mèdics Hebei es van€ mantenir en vaga per quart dia pel no pagament dels seus sous de gener i febrer. Tres d'ells van defallir durant la vaga de fam. A Port Said, 300 treballadors de la companyía de roba Eurotex van organitzar una asseguda en protesta contra els maltractaments per part de la gestió. A Alexandria, desenes de persones van realitzar una vigília al Parc de Saad Zaghloul en protesta contra el intent del Municipi d’aprofitar les seves terres amb el pretext que pertany a l'Autoritat de la Reforma Agrària. En Qalyubia, 3000 estudiants de l'Institut de Tecnologia d'ahir es van declarar en vaga en protesta contra el Ministre d'Educació Superior Dr Hany Helal, que es nega a canviar el nom del centre pel de Facultat d'Enginyeria i Tecnologia."


Informen: Ghada Abdel Hafez - Nabil Abu Shal - Mohamed Khalil - Mohamed

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada