divendres, 20 de març del 2009

Egipte pressionat per acabar amb el tràfic d'òrgans

Tal i com informa Jason Keyser a Daily News Egypt:
"La pobresa dels barris marginals de El Caire va obligar a una jove parella a vendre gairebé tot el que tenien. Quan això no va ser suficient, cadascun d'ells es va vendre un ronyó. La operació clandestina es realitza abans de l'alba en un petit hospital privat i acaba amb l'home i la dona objecte de la operació semiconscient al taxi amb el pagament dels seus ronyons amagat sota la seva roba, diuen. Incapaç de pagar les cures ni els tractaments, la seva salut és tan fràgil que passen gran part del dia al llit en una habitació a les fosques.
(...)

Egipte és troba entre la mitja dotzena de països identificats per l'Organització Mundial de la Salut com a punts calents del tràfic d'òrgans. Sota la pressió internacional, altres llocs com la Xina, Pakistan i Filipines han prohibit la venda d'òrgans i han fet esforços per aturar el "turisme de trasplantaments".

Egipte, però, sempre ha fet cas omís del problema, diuen els experts. Els cirurgians temen que els pacients estrangers viatgin a Egipte a la
recerca d'òrgans després de les inundacions a Àsia. Funcionaris egipcis estan finalment mostrant senyals d'acció. Un problema important és la manca, a Egipte, d'una llei que reguli els trasplantaments. Tant sols existeix la feblesa del Sindicat de Metges amb normes que prohibeixen la venda, però que són en gran part no vinculants ni delictives i la policia en fa cas omís.

en cas d'incompliment. Ara, un projecte de llei s'espera que sigui presentat al Parlament en els propers mesos. La llei prohibiria la venda d'òrgans, la prohibició de trasplantaments als estrangers, a restringir les operacions dels hospitals públics i imposar penes de fins a 15 anys de presó i multes de 180.000$Al mateix temps, el Ministeri de Salut d'Egipte ha començat a prendre mesures enèrgiques contra. En els últims mesos, les autoritats van tancar dos centres mèdics privats a El Caire i van detenir als metges, intermediaris i treballadors de laboratori per violació de les normes del Sindicat, entre altres càrrecs, va dir el portaveu del ministeri Abdel Rahman Shah.

(...)

Molts dels que busquen els ronyons estan pagant al voltant de 16.000 $ saudites per a un mercat negre de trasplantaments, segons els experts. Els donants són desplumadors dels pobres d'Egipte, sovint induïts al desconeixement sobre els riscos i abandonades després de la cirurgia, sense les cures de seguiment pertinents.
(...)
"


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada