dimarts, 29 de maig del 2012

El mapa kafkià de la revolució egípcia

Tenim una comissió electoral que no vol parar la roda electoral fins que s'aclareixin les irregularitats electorals denunciades davant de la justícia ordinària.
Una justícia que està analitzant una denúncia de frau massiu, per un costat, i la aplicació d'una llei parlamentària d'aïllament polític contra un dels dos candidats de la segona volta de les presidencials. Pel que podriem trobar-nos, de facto, amb una sentència en contra que arribi quan s'hagi consumat la presidència d'un candidat que podria incòrrer contra la llei. I tenir un president il·legal sobre el que, per una altra banda, se l'hi està estudiant la implicació en casos de corrupció quan era ministre d'aviació en temps de Mubàrak. I sobre el que pesen peticions per la seva implicació en la repressió dels manifestants de Tahrir el febrer de 2011.
Un cúmul de desproposits que no han servit per allunyar-lo del procés electoral com si que s'ha fet amb vora una desena de presidenciables. Alguns per la kafkiana opció de tenir antecedents penals per haver estat, ojo al dato, opositors al règim Mubàrak.
La Justícia podria, en definitiva, il·legalitzar unes eleccions presidencials un cop els fets siguin ja consumats i la volta enrera pràcticament una entelèquia....

Per l'altra banda, tenim una organització, els Germans Musulmans, sobre qui pesa un judici per la seva pressumpta il·legalitat (ja que la seva situació encara no ha estat normalitzada). El més kafkià de tot és que es parla de que la sentència es podria anunciar durant les votacions presidencials del mes que ve pel que podriem tenir un proper president membre d'una formació il·legal. Una organització, la formació política de la qual ja és il·legal segons la normativa vigent en ser una formació política basada en criteris religiosos. Una normativa que, d'aplicar-se, il·legalitzaria de facto prop de dos terceres parts del Parlament. Un Parlament, per cert, contra el qual pesa una sentència judicial per a la seva dissolució. Sentència que no s'aplica perquè no es vol aturar el procés de democratització del país....

fantàstic
Benvinguts a la transició egípcia

1 comentari: